Játrové pamlsky
Ingredience:
- 2 kg kuřecích jater
- 1 vejce
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 hrnečky polohrubé mouky
Postup:
Troubu předehřejte na 180°C. V kuchyňském robotu rozmixujte játra smíchaná s vajíčkem a česnekem. Poté postupně přidávejte mouku. Těsto musí být husté, ale tekuté, aby se dalo nalít na vymazaný plech. Pečte asi 30 minut. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na kostičky velikosti zhruba 0,5 x 1 cm (tloušťka by měla být cca 0,5 cm). Po úplném vychladnutí rozdělte do uzavíratelných sáčků na mražení (toto množství vyjde zhruba na 8 sáčků po dvou hrstech). Sáčky, které nejsou určené k okamžité spotřebě, uchovávejte v mrazničce. Nespotřebované pamlsky dejte do ledničky a můžete je použít později, v ledničce vydrží asi týden.